РепубликА България

Министерство на здравеопазването

+Мен

Зелен телефон на

Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка

 

              0800 13 454

       http://www.hpv-vaccine.bg/

 

За живот!

za_jivot

Петък, 20 Март 2020 10:20

На вниманието на работодателите - важни предпазни мерки срещу COVID-19

УВАЖАЕМИ РАБОТОДАТЕЛИ, КАТО ОТГОВОРНИ ГРАЖДАНИ, ВИЕ СТЕ ДЛЪЖНИ ДА ПОДСИГУРИТЕ ЗДРАВЕТО НА ВАС И ВАШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ

КАК ДА ПРЕДПАЗИТЕ СЕБЕ СИ И ПЕРСОНАЛА:

-    Всеки ден правете филтър на работещите, като персонал или външни лица с прояви на остри заразни заболявания да не се допускат на работа. Преди започване на работа правете инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала
-    Осигурете достъп до обектите само след дезинфекция на ръцете и преминаване през постелка напоена с  разтвор за дезинфекция.
-    По време на работа да се осигури на работниците и служителите задължително дезинфектант за ръце и по възможност лични предпазни средства(маски и ръкавици). Маските за еднократна употреба и ръкавиците да се сменят на всеки 2 /3 часа, дезинфектанта за ръце да се използва на всеки половин или един час в зависимост от естеството на работа.
-    Осигурете дезинфекция на помещенията с дезинфектанти, разрешени от МЗ минимум 4 пъти дневно в зависимост от продължителността на работния ден ( на всеки 2 часа).
-    Проветряване на помещенията да се извършва също на всеки 2 часа.
-    Създайте такава организация на работа, така че работещите да са на 2 метра един от друг.
-    Осигурете придвижването на своите служители да работното място по възможно най – бързия и безопасен начин.
-    Ако се използва транспортно средство за придвижване / маршрутка,автобус/ осигурете неговата дезинфекция при всеки курс (седалки, парапети, дръжки и др.).
-    Ако осъществявате транспорт на стоки по домовете подсигурете задължителна дезинфекция след всеки курс на превозните средства.
-    Ако предоставяте транспортни услуги вкл. и таксиметрови, дезинфекцията е задължителна след всеки курс на превозните средства (седалки,парапети, дръжки и др.)
-    Общи пространства и всички често докосвани повърхности – дръжки на кошници и колички за пазаруване, парапети, дръжки на врати, кранове на мивки, бутони на асансьори, банкомати и вендинг автомати) да се дезинфекцират минимум четири пъти дневно.


КАК ДА ПРЕДПАЗИТЕ ПОСЕТИТЕЛИТЕ ИЛИ КЛИЕНТИТЕ, КОЕТО Е И ВАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ:

-    Осигурете достъпа до обекта след  дезинфекция на клиентите, чрез преминаване през постелка напоена с разтвор за дезинфекция. Ако имате възможност поставете до входа и дезинфектанти за ръце за ползване от клиентите.
-    Не допускайте струпване на групи от хора вътре в обектите, по щандове и каси, като се проследява разстоянието между хората  да бъде минимум 2 метра един от друг. Създайте пропускателен режим в обекта, съобразен с площта. Проявете креативност. Може да обозначите и местата на които следва да стои всеки клиент.
-    В пространството отвън пред обекта да не се допуска струпване на хора, като разстоянието между хората да е минимум  2 метра един от друг.
-    Не допускайте консумация на храни и напитки както вътре, така и отвън около обекта. Клиентите следва незабавно да напуснат околното пространство.
-    Не се допускат  външни лица с прояви на остри заразни заболявания.

Отговорността както в обекта, така и извън него е на стопанисващия го! Бъдете отговорни към себе си и околните! Освен права всички ние като граждани имаме и задължения!
В случай на нужда да се звъни на тел. 112
Прочетена 635 пъти

Адрес:

гр.Търговище

ул. "Цар Освободител" № 33

Адрес на гишето за административно обслужване на клиенти:

гр.Търговище

ул. "Цар Освободител" № 33

Работно време:

08:30 - 17:00ч.

 

 

 

правна информация

Данни:

ЕИК 176031729

Банкова сметка:

BG74UBBS80023110734510 / BIC UBBSBGSF

(при плащане по банков път задължително да се посочва основание за плащането)

Телефон за контакти:

0601 6 41 42 / 0601 6 40 75

факс: 0601/7 75 54

e-mail:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. ;

Работно време:

08:30-12:30ч.

13:00-17:00ч.

В случай, когато в служебните помещения има потребители на административни услуги в края на работното време, работата на гишето за административно обслужване на граждани продължава до приключването на тяхното обслужване, но не повече от два астрономически часа след обявеното работно време.